Selina Jappée - Dansens dronning tar farvel med VM-Gull og klar for nye eventyr

 

Dansedronningen Selina Jappée avsluttet sitt imponerende kapittel på dansegulvet ved å ta med seg to siste VM-gull hjem fra Belgia. Med 21 VM-gull og 22 EM-gull avslutter hun en enestående karriere. Etter over tjue år som danser, hvor hun konkurrerte i både solo jazz og solo moderne for kvinner, har hun nå bestemt seg for å avslutte dette kapittelet av livet.


Hun sikret sitt aller første VM-gull i senior jazz som 15-åring og avsluttet med å vinne sitt siste VM-gull i jazz som 23-åring. Den aller siste konkurransen markerte også hennes første VM-gull i moderne, en tittel ingen kvinnelige norske dansere tidligere har vunnet. Dette uventede øyeblikket ga en fantastisk avslutning på hennes karriere.


Et siste mål:

Selv etter 21 VM-gull har Jappée fortsatt ett mål hun ikke har nådd - å delta på idrettsgallaen. Med et håp om å representere dansesporten, ønsker hun å vise at dansere også kan være en del av denne ærverdige seremonien som hylles av de største idrettsnavnene i Norge.


Med fire gull, tre sølv og en bronse fra årets VM håper hun å bli anerkjent blant de største idrettsnavnene i norsk idrett på denne prestisjetunge seremonien. Dansere kommer sjelden med på grunn av dansens begrensede popularitet i Norge, men Jappée ser på dette som et siste mål å oppnå.
Avslutningen av en strålende karriere:

I sitt siste år som konkurransedanser oppnådde Selina Jappée en drømmeavslutning med tre individuelle VM-gull og et individuelt VM-sølv. Hennes moderne solo, med en kraftfull melding om verdier og betydningen av små handlinger, reflekterer suksessen og dedikasjonen som har preget hele karrieren hennes.


Hennes moderne solo var ikke bare en teknisk bragd, men også en kunstnerisk presentasjon med et sterkt budskap. Ved å formidle verdier som "fair play" gjennom dansen, ønsker hun å inspirere andre dansere til å forstå hva som er viktig i livet.Her er noe av teksten fra Moderne solo:

If you make your bed every morning, you will have accomplished the first task of the day

It will give you a small sense of pride and will encourage you to do another task and another and another,

and by the end of the day that task completed, will have turned into many tasks completed

Making your bed, will also reinforce the fact that the little things in life matter

If you can’t do the little things right, you will never be able to do the big things right

And if by chance you have a miserable day, you will come home to a bed that is made – that you made

And a made bed gives encouragement that tomorrow will be better

So if you wanna change the world – start off by making your bed…

Avslutningen :

Start each day with a task completed

- Find someone to help you through life

- Respect everyone

- Know that life is not fair and you will fail often, if you take some risks...

- Step up when times are toughest!

- Face down the bullies

- Lift up the downtrodden

- Never ever give up

If you do these things, the next generation and the generations that follow will live in a world far better than the one we have today and what started here, will indeed have changed the world for the better.

 

 Showdance suksess og prosjekter:

Selina Jappée har også markert seg i showdance, og selv under utfordrende forhold som koronapandemien i 2020, lyktes hun med å formidle sterke budskap gjennom dansen. 


Showdansen, hvor hun tok VM-sølv i 2023, er en spesiell dansestil der danseren formidler en historie, et budskap eller annet til publikum og dommere. I 2020 brukte Jappée denne sjangeren kreativt under koronapandemien, og med begrenset teknisk kapasitet leverte hun en rørende forestilling til sangen "Den store dagen" av Benny Borg, noe som ble en stor suksess nasjonalt. Dette prosjektet ble en inspirasjon til å lage en internasjonal versjon av låten med oversettelse og tilpasning av historien.


Selina Jappées enestående dansekarriere avslutter ikke bare med imponerende meritter, men bærer også med seg ønsket om forandring, videreutvikling og inspirasjon for kommende generasjoner av dansere.


En fantastisk person og en verdig hyllest:

Selina Jappée er ikke bare en strålende danser, men også en fantastisk person som fortjener all den hyllesten hun kan få. Gjennom hele karrieren har hun vist seg som en dedikert utøver, samtidig som hun har beholdt ydmykheten og engasjementet for andre dansere. Hennes sterke verdier og vilje til å påvirke positivt gjør henne til en eksemplarisk rollemodell. Å støtte henne i hennes nye kapittel, enten det er som trener, student eller potensiell deltaker på Idrettsgallaen, er å støtte en kvinne som ikke bare har fortryllet dansegulvet, men som også har hjerte av gull.


Veien videre:

Selina har planer om å studere igjen, etter å ha fullført studier innen idrettspsykologi. Hun ønsker å utforske noe helt nytt som ikke har noe med dans å gjøre. Før studiene tar hun på seg rollen som trener i 2Dance klubben på Skedsmo, hvor hun også har vært aktiv siden hun var tre år gammel. Hun ser frem til å fortsette å bidra til dansens verden på andre måter.

 Selina Jappée er på VGs Topp 100-liste over Norges beste idrettsutøvere i 2023!

Stem på Selina som Folkets Favoritt her:

https://www.vg.no/spesial/toppliste/cb5d71

hun fortjener alle stemmer hun kan få ❤️ 


Legg igjen en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Denne delen inneholder for øyeblikket ikke noe innhold. Legg til innhold i denne delen ved hjelp av sidefeltet.