Antrekk ulike nivåer

FREESTYLE OG SLOW

I rekruttklassen er det treningstøy som skal brukes på konkurransene. Det kan

gjerne være klare sterke farger sånn at man blir godt synlig, men det er ikke lov med noe påsydd pynt eller glitter (heller ikke glitter som er trykt på).

Eksempler er ensfarget t-skjorte, tights, shorts, sports-topp, turndrakt . Det kan være ulik farge på over og underdel, men ingen detaljer som belter, bånd, utklipte deler osv. Håret bør være pent oppsatt i en hestehale dersom det er langt. Enkel ensfarget hårpynt som matcher antrekket er lov rundt hestehalen, men ikke rundt hodet. Det er ikke lov med glitter i ansikt, hår eller på kroppen.

 

I litt øvet er det lov med egendesignet drakt, sydd av forskjellige stofftyper,

inkludert blanke/ skinnende stoffer, men det er ikke lov med pålimte stener, perler, paljetter eller fjær. Metallic stoffer og frynser er lov. Vi anbefaler å kjøpe en brukt litt øvet drakt i hvert fall til å begynne med. Man MÅ ikke ha drakt for å konkurrere i Litt øvet klassen, man kan også her klare seg fint med pent treningstøy.

Håret bør være pent oppsatt i en hestehale dersom det er langt. Enkel hårpynt som matcher antrekket er lov rundt hestehalen, også rundt hodet. Det er ikke lov med glitter i ansikt, hår eller på kroppen.

 

I slow, fra åpen klasse til elite, er «alt» lov, inkludert metallic stoffer, fjær, glitter og stener.

Eksempler på slow-drakter

 


DISCO

I disco, åpen klasse følger man også reglene til rekrutt. Det skal være ensfarget treningstøy, gjerne med slengbukse til. Slengbukser har de fleste klesbutikker - som Gina Tricot. 

Fra Rising Star kan man ha drakter med steiner og annen pynt. 

 

PERFORMING ARTS

I alle PA-grener tilpasses antrekket til type dans man har. Snakk gjerne med treneren i den spesifikke grenen. Ofte har moderne kjoler, mens jazz har jazzbukser med topp eller drakter med shorts og topp i ett. Show har gjerne antrekk som passer til type show - fex har man en sang fra Cats har man gjerne et katte-kostyme.

 

 

Er man under 11 år skal ikke bruning, vipper eller sminke brukes. Det er kun lov med moderat sminke i alderen 11-13 år, mens over 13 år kan sminke seg slik de vil, men likevel være naturlig og pent, og tilpasset drakten forøvrig.

I alle klasser og nivå er det uansett viktig at antrekket dekker bryst, hofte og rompe-parti godt. Se mer angående konkurransereglement på Danseforbundets sider: https:// www.danseforbundet.no/om/dokumenter-og-referater under konkurransereglement.

Kontakt oss

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.